Airco Installatie Herwijnen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Herwijnen kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl vind je nuttige tips en adviezen over de velerlei type oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens verstrekken wij adres- en contactgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in huis installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Herwijnen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Herwijnen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Herwijnen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij zonder gedoe professionele installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-herwijnen-4171

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Herwijnen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Tevens staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In deze tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Herwijnen (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk, Rumpt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. We onderscheiden allerlei producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Herwijnen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Herwijnen: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezetref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Herwijnen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Herwijnen kunnen flink uiteen lopen. De onkosten zijn weer anders per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Herwijnen. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €2000
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2180 – €2985
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1175 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€430 – €800
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €615
Tabel met de tarieven van airconditioning in Herwijnen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Herwijnen. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door vele factoren. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met ongeveer €90 tot €265 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem moet rond de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Herwijnen. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie