Airco Installatie West Betuwe

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? De juiste airco kopen in West Betuwe draagt bij aan extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs tref je belangrijke tips over de velerlei soorten modellen en bieden wij een handige keuzegids. Ook lees je gegevens van erkende installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.350,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in West Betuwe

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in West Betuwe. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in West Betuwe voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je razendsnel goede monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-west-betuwe-4191

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in West Betuwe (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Ook zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in West Betuwe (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Vijfheerenlanden, Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere systemen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor thuis.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco West Betuwe: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco West Betuwe: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in West Betuwe.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in West Betuwe zijn nogal verschillend. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de bijgaande tabel lees je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in West Betuwe. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, navullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingKosten
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1225 – €2050
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2210 – €2980
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1125 – €2240
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€430 – €815
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€225 – €660
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in West Betuwe.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airco installeren door een betrouwbare installateur in West Betuwe. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Ga maar uit van gemiddelde €80 tot €315 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem vraagt plusminus 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan je zelf de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist West Betuwe. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur inspecteert o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie