Airco Installatie Culemborg

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Culemborg draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl vind je bruikbare informatie over de verschillende soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bekijk je de gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Culemborg

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Culemborg. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Culemborg voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je probleemloos gecertificeerde installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-culemborg-4101

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Culemborg (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatie experts mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Culemborg (gemeente Culemborg, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Neder-Betuwe, Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
SB AirconditioningDalwagenseweg 34043MSOpheusden
Koops GWinjewaweg 14031KHIngen
Koeltechnisch Buro Midden Nederland bvProvincialeweg 524031JMIngen
Lijst met airco montagebedrijven Culemborg vergelijken

Een koelere woning?

Kom in contact met de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er zijn velerlei soorten modellen die je kunt toepassen. Bijgaand kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Culemborg: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Culemborg: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Wat is airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Culemborg.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1350.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en de horeca.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Culemborg zijn heel divers. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel geven wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Culemborg. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €1955
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2210 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2225
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €375 – €840
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€200 – €695
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Culemborg.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is aan te zetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Culemborg. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten bestaat uit meerdere bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Ook krijg je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een iets hogere energienota. Houd rekening met plusminus €80 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van de bekende merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent plusminus 1,55 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Culemborg. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie