Airco Installatie Peperga

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Peperga resulteert in een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl bekijk je handige info over de velerlei soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je de gegevens van geschikte monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Peperga

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Peperga. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Peperga voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij eenvoudig erkende vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-peperga-8396

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Peperga (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In onderstaand overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Peperga (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Steggerda, De Hoeve, Vinkega, Boijl, Noordwolde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit verscheidene units waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco installatie.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Peperga: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Peperga: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco repareren.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Peperga.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Peperga zijn nogal verschillend. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder lees je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Peperga. De getoonde tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, vullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2130 – €2970
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1120 – €2250
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€400 – €825
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €610
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Peperga.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Peperga. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt vastgesteld door verschillende factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Ga maar uit van een €75 tot €295 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan instap-modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem benodigd plusminus 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Peperga. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie