Airco Installatie Steggerda

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Steggerda resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op deze pagina check je concrete tips en info over de verschillende soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verstrekken wij contact- en adresgegevens van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in huis installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Steggerda

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Steggerda. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Steggerda voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij snel & eenvoudig vakbekwame vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-steggerda-8395

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Steggerda (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montagepartners kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem aanleggen. Tevens staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Steggerda (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als De Hoeve, Vinkega, Boijl, Noordwolde, Zandhuizen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Warmtetransport.nl BVDoldersumsestraat 128392MRBoijl
GD Solar BVZuiderzeeweg 108356VVBlokzijl
Vledder las en koeltechniekHerenslagen 1178332APSteenwijk
Contactgegevens van airco montagebedrijven Steggerda vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten producten die men kan installeren. In het gedeelte hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Steggerda: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Steggerda: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Steggerda.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Steggerda liggen nogal uiteen. De prijzen kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel geven wij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Steggerda. De getoonde prijzen houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €2010
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2300
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €430 – €875
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €235 – €630
Tabel met de kosten van airconditioning in Steggerda.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet appartement in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airconditioner monteren door een erkende installateur in Steggerda. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje komt tot stand door velerlei factoren. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Dit schatten we op €95 tot €305 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem moet om en nabij de 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Steggerda. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie