Airco Installatie Zandhuizen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Zandhuizen kan enorm helpen voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Hier tref je bruikbare informatie over de velerlei type oplossingen en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je adressen van geschikte specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zandhuizen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Zandhuizen. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zandhuizen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij zonder gedoe deskundige monteurs. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-zandhuizen-8389

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Zandhuizen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem installeren. Daarnaast kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zandhuizen (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Oosterstreek, Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord, Nijensleek.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
GD Solar BVZuiderzeeweg 108356VVBlokzijl
Vledder las en koeltechniekHerenslagen 1178332APSteenwijk
Henk van Dijk Koudetechniek & AirconditioningStationsstraat 308331GKSteenwijk
Gegevens van airco montagebedrijven Zandhuizen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse systemen die kunnen worden geplaatst. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het hoge stroomverbruik. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Zandhuizen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Zandhuizen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Zandhuizen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Zandhuizen lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het schema hierna geven wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Zandhuizen. De getoonde tarieven zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1220 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2195 – €2965
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1180 – €2240
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€365 – €870
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€180 – €605
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Zandhuizen.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een erkende installateur in Zandhuizen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende onderdelen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €85 tot €250 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van a-merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Zandhuizen. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt o.a. naar condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie