Airco Installatie Weststellingwerf

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een airco kopen in Weststellingwerf zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina tref je waardevolle tips en info over de beste soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede check je adressen van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Weststellingwerf

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Weststellingwerf. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Weststellingwerf voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je probleemloos gespecialiseerde installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-weststellingwerf-8389

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Weststellingwerf (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Voorts regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Weststellingwerf (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Steenwijkerland, Urk, Noordoostpolder, Kampen, Dronten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere apparaten die kunnen worden geplaatst. Hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco’s vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Weststellingwerf: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Weststellingwerf: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Weststellingwerf.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco maart 2023 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Weststellingwerf laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna verstrekken wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Weststellingwerf. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1225 – €1960
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2910
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1185 – €2270
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€395 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €615
Tabel met de prijzen van airconditioning in Weststellingwerf.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Weststellingwerf. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Ook zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met gemiddelde €70 tot €315 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ruwweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Weststellingwerf. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt o.a. naar condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie