Airco Installatie Kampen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Kampen draagt bij aan een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker bieden wij bruikbare tips over de verscheidene soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder bekijk je gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Kampen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Kampen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kampen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel erkende monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-kampen-8264

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Kampen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige monteurs kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Verder regelen ze het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Kampen (gemeente Kampen, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Dronten, Lelystad, Heerde, Epe, Olst-Wijhe.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek Brink BV vdEckertstraat 278263CBKampen
HVAC KlimaatAlikruikweg 318256RKBiddinghuizen
International AirconditioningDe Rede 618254KBDronten
Schema met airco montagebedrijven Kampen vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden een aantal verschillende modellen die mogelijk interessant zijn. Bijgaand lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Kampen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Kampen: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Warmtepompen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Kampen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Kampen kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen zijn weer anders per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst hieronder geven we een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Kampen. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €2050
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2900
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2220
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€355 – €870
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €605
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Kampen.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Kampen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten is gebaseerd op een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Verder zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €90 tot €275 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele modellen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem rekent om en nabij de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Kampen. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie