Airco Installatie Olst-Wijhe

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2022? De juiste airco kopen in Olst-Wijhe levert een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina verzamel je bruikbare tips en info over de diverse soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verstrekken wij gegevens van lokale installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Olst-Wijhe

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Olst-Wijhe. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Olst-Wijhe voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je snel geschikte installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-olst-wijhe-8130

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Olst-Wijhe (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Olst-Wijhe (gemeente Olst-Wijhe, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Raalte, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Mueller ServicesRaalterweg 508124AEWesepe
Kruiper KoudetechniekHeesweg 61/A8106RDMariënheem
Jonkman TechniekReiger 148103AKRaalte
Opsomming met airco montagebedrijven Olst-Wijhe vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Er zijn meerdere systemen die kunnen worden geplaatst. Hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco’s voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Olst-Wijhe: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Olst-Wijhe: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Olst-Wijhe.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1350.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Olst-Wijhe variëren enorm. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de onderstaande tabel verstrekken wij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Olst-Wijhe. Deze tariefindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingKosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €1995
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2915
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1125 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€420 – €855
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €160 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Olst-Wijhe.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Olst-Wijhe. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en dus een iets hogere energienota. Ga maar uit van om en nabij de €75 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en koelvermogen. De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem moet ongeveer 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Olst-Wijhe. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie