Airco Installatie Zwartewaterland

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Zwartewaterland levert een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina bekijk je concrete info over de verschillende type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook vind je de gegevens van erkende installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zwartewaterland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Zwartewaterland. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zwartewaterland voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel bekwame monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-zwartewaterland-8064

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Zwartewaterland (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem maken. Daarnaast staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zwartewaterland (gemeente Zwartewaterland, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hattem, Zwolle, De Wolden, Staphorst, Meppel.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
BepureGalenshoeve 98052AVHattem
JP Koeltechniek BVLindenhof 78051DDHattem
NDU EuropeSlingerbeek 248033DKZwolle
Tabel met airco montagebedrijven Zwartewaterland vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zwartewaterland: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Zwartewaterland: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Zwartewaterland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Zwartewaterland zijn nogal verschillend. De tarieven fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande schema vind jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zwartewaterland. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigingskosten en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingOnkosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1250 – €2030
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2190 – €2915
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1180 – €2245
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€400 – €840
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€155 – €695
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Zwartewaterland.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco installeren door een betrouwbare installateur in Zwartewaterland. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op plusminus €85 tot €290 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De zware modellen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd om en nabij de 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zwartewaterland. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie