Airco Installatie Buitenpost

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Buitenpost zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij handige tips over de meest gebruikte soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bekijk je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Buitenpost

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Buitenpost. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Buitenpost voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij snel geschikte installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-buitenpost-9285

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Buitenpost (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem inregelen. Voorts kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Buitenpost (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Augustinusga, Surhuizum, Harkema, De Westereen, Feanwâlden.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Overzicht met airco montagebedrijven Buitenpost vergelijken

Een koelere woning?

Check de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan velerlei soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Buitenpost: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Buitenpost: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Buitenpost.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in winkels en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Buitenpost zijn heel divers. De onkosten wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel tref jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Buitenpost. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €2025
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2270
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €395 – €895
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €200 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Buitenpost.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren via een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een goede installateur in Buitenpost. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit vele onderdelen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Dit schatten we op een €70 tot €290 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De moderne airco’s van a-merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem moet plusminus 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Buitenpost. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie