Airco Installatie Augustinusga

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Augustinusga draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal tref je waardevolle tips en info over de diverse type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede lees je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Augustinusga

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Augustinusga. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Augustinusga voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel & eenvoudig bekwame vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-augustinusga-9284

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Augustinusga (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele installateurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Augustinusga (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Surhuizum, Harkema, De Westereen, Feanwâlden, Suwâld.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Contactgegevens van airco montagebedrijven Augustinusga vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden meerdere units die men kan installeren. Hierna bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Verder is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Augustinusga: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Augustinusga: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Augustinusga.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Augustinusga laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel vind jij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Augustinusga. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1200 – €2030
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2180 – €2945
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2260
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €415 – €855
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€185 – €610
Tabel met de kosten van airconditioning in Augustinusga.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airco installeren door een professionele installateur in Augustinusga. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt grofweg 1,40 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Augustinusga. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie