Airco Installatie De Westereen

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in De Westereen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs verstrekken wij handige info over de diverse type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bieden wij contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in De Westereen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in De Westereen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in De Westereen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij zonder gedoe bekwame vakmensen. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-de-westereen-9271

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in De Westereen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In deze tabel vind je showrooms en airco monteurs in De Westereen (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Feanwâlden, Suwâld, Earnewâld, Garyp, Sumar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, of op je werk. We onderscheiden velerlei soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco De Westereen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco De Westereen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor zolder.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in De Westereen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in winkels en restaurants.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in De Westereen laten een grote variatie zien. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in De Westereen. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ModelBeschrijvingTarieven
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €1980
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2205 – €2915
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2255
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€385 – €800
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €190 – €685
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in De Westereen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste modellen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie zo’n airco installeren door een professionele installateur in De Westereen. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs bestaat uit een aantal bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €75 tot €290 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem gebruikt grofweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een deskundig koudetechniek / airco specialist De Westereen. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De monteur controleert onder andere naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie