Airco Installatie Garyp

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Garyp draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal tref je uitgebreide tips over de verschillende type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder faciliteren we contact- en adresgegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Garyp

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Garyp. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Garyp voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij probleemloos deskundige installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-garyp-9263

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Garyp (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Garyp (gemeente Tytsjerksteradiel, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Sumar, Eastermar, Jistrum, Noardburgum, Ryptsjerk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen velerlei soorten apparaten die men kan installeren. Hierna lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Garyp: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Garyp: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco zoeken op gebruik.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Garyp.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Garyp lopen zeer uiteen. De totale kosten verschillen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Garyp. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1165 – €2025
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2165 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €355 – €840
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €235 – €655
Tabel met de kosten van airconditioning in Garyp.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airco monteren door een goede installateur in Garyp. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. vele onderdelen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Verder moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €70 tot €275 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van marktleiders als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd grofweg 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Garyp. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie