Airco Installatie Harkema

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2023? Een goed werkende airco kopen in Harkema draagt bij aan extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij vakkundige tips en informatie over de verscheidene type systemen en een handig keuzeadvies. Eveneens lees je gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Harkema

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Harkema. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Harkema voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij binnen no-time goede vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-harkema-9281

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Harkema (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende monteurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem integreren. Ook staan ze open voor onderhoud en service. In de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Harkema (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als De Westereen, Feanwâlden, Suwâld, Earnewâld, Garyp.

NaamAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Contactgegevens van airco montagebedrijven Harkema vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Harkema: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Harkema: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Harkema.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1350.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Harkema zijn heel divers. De kosten verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de vergelijker hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Harkema. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1245 – €2025
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2175 – €2945
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1160 – €2255
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€415 – €860
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€195 – €640
Tabel met de tarieven van airconditioning in Harkema.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airconditioner monteren door een professionele installateur in Harkema. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. een aantal posten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarnaast het standaard onderhoud. Ook noemen we nog een grotere stroomvraag met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op gemiddelde €90 tot €280 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters vergeleken met instap-modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Harkema. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie