Airco Installatie Schaarbeek

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schaarbeek zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze website bieden wij bruikbare tips over de velerlei type apparaten in België en een handig keuzeadvies. Tevens check je contactgegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Schaarbeek

De temperaturen in België veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Belgen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Schaarbeek. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Schaarbeek voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel en simpel bekwame installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-schaarbeek-1030

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Schaarbeek (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In het onderstaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Schaarbeek (gemeente Schaarbeek, provincie Brussel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Brussel, Maldegem, Sint-Laureins, Kaprijke, Assenede.

NaamAdresPostcodePlaats
Sanydro MaintenanceSmaragdlaan 451030Schaarbeek
R & Water TechnicsSchijfstraat 511020Laken
Sani FuturThys-Vanhamstraat 381020Laken
Tabel met airco montagebedrijven Schaarbeek vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. We onderscheiden allerlei systemen waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Schaarbeek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Schaarbeek: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Schaarbeek.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Schaarbeek lopen zeer uiteen. De kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Schaarbeek. Deze kostenindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelToelichtingKosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €2010
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2215 – €2940
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1105 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €370 – €845
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€190 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Schaarbeek.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Schaarbeek. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door diverse onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Vergeet niet een onderhoudscontract. Tenslotte krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Houd rekening met €95 tot €285 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met instap-modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem rekent bij benadering 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Schaarbeek. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie