Airco Installatie Stompetoren

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Stompetoren draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs vind je nuttige tips over de verschillende type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens lees je contact- en adresgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Stompetoren

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Stompetoren. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Stompetoren voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website check je binnen no-time gespecialiseerde monteurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-stompetoren-1840

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Stompetoren (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem installeren. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek je showrooms en airco monteurs in Stompetoren (gemeente Alkmaar, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint Pancras, Koedijk, Oudorp, Den Hoorn, De Koog.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Check de beste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn diverse producten die men kan installeren. Hieronder kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Koelvermogen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Stompetoren: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Stompetoren: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco Offerte.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Stompetoren.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Stompetoren kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel hieronder vind je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Stompetoren. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1215 – €1970
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2140 – €2970
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1165 – €2265
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €380 – €810
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€205 – €615
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Stompetoren.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een erkende installateur in Stompetoren. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs komt tot stand door meerdere posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Daarnaast het benodigde onderhoud. Ook noemen we nog een hoger stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Dit schatten we op een €85 tot €255 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning vragen meer stroom dan instap-modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Stompetoren. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt bijv. naar compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie