Airco Installatie Hantumhuizen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Hantumhuizen draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker faciliteren we waardevolle tips en informatie over de beste oplossingen en een handig keuzeadvies. Verder verstrekken wij adres- en contactgegevens van erkende installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Hantumhuizen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hantumhuizen. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hantumhuizen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je probleemloos ervaren vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-hantumhuizen-9144

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Hantumhuizen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je showrooms en airco monteurs in Hantumhuizen (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Moddergat, Wierum, Niawier, Oosternijkerk, Paesens.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Gegevens van airco montagebedrijven Hantumhuizen vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan allerlei units die kunnen worden geplaatst. Hierna bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Wand Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Hantumhuizen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hantumhuizen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Hantumhuizen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een prettige koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Hantumhuizen lopen zeer uiteen. De kosten zijn weer anders per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst hieronder geven wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Hantumhuizen. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, navullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijzen
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1245 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2220 – €2930
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1155 – €2250
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€390 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €195 – €610
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Hantumhuizen.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie zo’n airco monteren door een STEK installateur in Hantumhuizen. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs komt tot stand door velerlei onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de montage. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €80 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet ongeveer 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Hantumhuizen. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie