Airco Installatie Oosternijkerk

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Oosternijkerk resulteert in een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we bruikbare info over de verscheidene type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder lees je adres- en contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Oosternijkerk

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Oosternijkerk. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Oosternijkerk voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website tref je eenvoudig gecertificeerde vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-oosternijkerk-9137

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Oosternijkerk (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Oosternijkerk (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Paesens, Morra, Lioessens, Anjum, Engwierum.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Contactgegevens van airco montagebedrijven Oosternijkerk vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Oosternijkerk: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oosternijkerk: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Oosternijkerk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Oosternijkerk zijn nogal verschillend. De prijzen wisselen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel bieden wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oosternijkerk. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingTarieven
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1240 – €1985
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2180 – €2905
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1145 – €2300
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€425 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €625
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Oosternijkerk.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airco installeren door een goede installateur in Oosternijkerk. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van velerlei bouwstenen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van €70 tot €250 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt circa 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Oosternijkerk. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie