Airco Installatie Lioessens

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Lioessens draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal check je waardevolle informatie over de verschillende soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens vind je gegevens van geschikte installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Lioessens

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Lioessens. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lioessens voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina check jij zonder gedoe geschikte vakmensen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-lioessens-9134

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Lioessens (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Lioessens (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Anjum, Engwierum, Ee, Oostrum, Jouswier.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen allerlei systemen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Lioessens: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lioessens: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Lioessens.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Lioessens liggen nogal uiteen. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Lioessens. De getoonde tarieven zijn excl. jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2040
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1180 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€385 – €840
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €200 – €675
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Lioessens.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airconditioner installeren door een STEK installateur in Lioessens. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse posten. Natuurlijk het advies, de airco en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Denk dan aan om en nabij de €85 tot €260 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van marktleiders als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Lioessens. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie