Airco Installatie Oostrum

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oostrum biedt een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker vind je bruikbare informatie over de verscheidene soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede bieden wij adres- en contactgegevens van lokale installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Oostrum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Oostrum. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Oostrum voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal check je binnen no-time populaire installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-oostrum-9125

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Oostrum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Oostrum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Jouswier, Metslawier, Wetsens, Aalsum, Driezum.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Contactgegevens van airco montagebedrijven Oostrum vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. We onderscheiden velerlei soorten modellen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Verder is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Oostrum: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Oostrum: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Split airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Oostrum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Oostrum variëren enorm. De totale kosten wisselen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het overzicht hieronder geven we een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Oostrum. Deze prijsindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1225 – €1965
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2195 – €2980
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1155 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €350 – €850
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€190 – €700
Tabel met de tarieven van airconditioning in Oostrum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet appartement in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een STEK installateur in Oostrum. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs hangt af van vele factoren. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als resultaat een iets hogere energienota. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €280 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd ruwweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oostrum. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur controleert onder andere naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie