Airco Installatie Vorsen

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Vorsen zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal faciliteren we praktische tips en adviezen over de verscheidene soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Ook faciliteren we contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vorsen

Het Belgische klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Vorsen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Vorsen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je snel & eenvoudig bekwame montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-vorsen-3890

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een bekwaam installatiebedrijf in Vorsen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatie experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Vorsen (gemeente Gingelom, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Niel-Bij-Sint-Truiden, Montenaken, Kortijs, Jeuk, Boekhout.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. We onderscheiden diverse soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Luchtbehandeling.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Vorsen: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Vorsen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco installatie.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Vorsen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Vorsen kunnen flink uiteen lopen. De onkosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In onderstaand overzicht check je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vorsen. De prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingPrijzen
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1190 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2225 – €2905
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1195 – €2230
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €430 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €605
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Vorsen.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Vorsen. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €70 tot €255 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd om en nabij de 1,50 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Vorsen. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie