Airco Installatie Gingelom

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Gingelom draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl vind je belangrijke tips en info over de beste soorten modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast check je contact- en adresgegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in huis installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Gingelom

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Gingelom. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Gingelom voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website tref je snel & eenvoudig populaire montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-gingelom-3890

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Gingelom (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Gingelom (gemeente Gingelom, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Heers, Nieuwerkerken, Borgloon, Wellen, Sint-Truiden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit velerlei soorten uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en het hoge energieverbruik. Verder moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Gingelom: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Gingelom: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Gingelom.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Gingelom lopen zeer uiteen. De onkosten fluctueren sterk per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Gingelom. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €2045
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2195 – €2920
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1155 – €2230
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €360 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €660
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Gingelom.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een STEK installateur in Gingelom. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Bovendien noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €80 tot €280 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van populaire merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Gingelom. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie