Airco Installatie Borgloon

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2022? Een goed werkende airco kopen in Borgloon levert een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker tref je waardevolle info over de velerlei type systemen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook check je de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Borgloon

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Borgloon. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Borgloon voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je snel & eenvoudig ervaren vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-borgloon-3840

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Borgloon (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende monteurs kunnen overal een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Borgloon (gemeente Borgloon, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Wellen, Sint-Truiden, Voeren, Riemst, Bilzen.

NaamAdresPostcodePlaats
RG TechnicsLambertusstraat 1213840Borgloon
Moens Francis Algemene Dak- & TorenwerkenWilderenlaan 52-543803Wilderen
Van Camp BVBATiensesteenweg 723800Sint-Truiden
Overzicht met airco montagebedrijven Borgloon vergelijken

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden verscheidene units die je kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Borgloon: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Borgloon: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Energieverbruik.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Borgloon.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Borgloon laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de onderstaande tabel check je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Borgloon. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2180 – €2935
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1185 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €395 – €855
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€230 – €695
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Borgloon.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een warm huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval de airco plaatsen door een STEK installateur in Borgloon. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Als laatste noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €75 tot €255 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd plusminus 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Borgloon. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie