Airco Installatie Wellen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Wellen levert jou een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website check je goede tips over de verscheidene type producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je adressen van plaatselijke montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Wellen

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wellen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wellen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal check je probleemloos ervaren vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-wellen-3830

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Wellen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen overal het juiste klimaatsysteem samenstellen. Verder zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Wellen (gemeente Wellen, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Sint-Truiden, Voeren, Riemst, Bilzen, Hoeselt.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
GiotsKukkelbergstraat 373830Wellen
Van Camp BVBATiensesteenweg 723800Sint-Truiden
WLC KlimatisatieFabriekstraat 343800Sint-Truiden
Overzicht met airco montagebedrijven Wellen vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er zijn diverse soorten uitvoeringen die men kan installeren. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Wellen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Wellen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Warmtepomp.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Wellen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Wellen liggen nogal uiteen. De kosten variëren per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Wellen. De kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1170 – €2040
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2955
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1145 – €2280
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€375 – €860
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €160 – €610
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Wellen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat de airco plaatsen door een erkende installateur in Wellen. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door vele posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met ongeveer €75 tot €280 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem moet plusminus 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Wellen. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie