Airco Installatie Berlingen

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Berlingen levert jou een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker vind je belangrijke informatie over de beste soorten systemen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens bekijk je gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Berlingen

De temperaturen in België veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Berlingen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Berlingen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze website check jij probleemloos erkende montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-berlingen-3830

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Berlingen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatie experts kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Verder staan ze open voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Berlingen (gemeente Wellen, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Velm, Wilderen, Runkelen, Gorsem, Duras.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn velerlei soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. Hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Berlingen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Berlingen: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Stroomverbruik.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Berlingen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Berlingen liggen nogal uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht geven wij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Berlingen. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2215 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1155 – €2270
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€390 – €835
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€175 – €675
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Berlingen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een heet huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airco plaatsen door een goede installateur in Berlingen. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Verder zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door diverse onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de installatie. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €290 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Berlingen. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie