Airco Installatie Hoeselt

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Hoeselt draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina faciliteren we uitgebreide tips en info over de velerlei soorten producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien tref je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hoeselt

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hoeselt. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Hoeselt voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel & eenvoudig geschikte vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hoeselt-3730

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Hoeselt (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem inregelen. Verder dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Hoeselt (gemeente Hoeselt, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Kortessem, Herstappe, Tongeren, Zutendaal, Maaseik.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Thoelen MauriceBornstraat 233721Vliermaalroot
Schoefs bvbaBilzersteenweg 441/Bus 13700Tongeren
KlimatimKempenseweg 793690Zutendaal
Gegevens van airco montagebedrijven Hoeselt vergelijken

Een koelere woning?

Vergelijk de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. Er zijn diverse soorten modellen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Kleinste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hoeselt: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hoeselt: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Ventilatiesysteem.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Hoeselt.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Hoeselt liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Hoeselt. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1160 – €2020
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2210 – €2945
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1160 – €2220
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €355 – €845
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €220 – €610
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Hoeselt.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco installeren door een STEK installateur in Hoeselt. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. vele aspecten. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tevens noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €70 tot €300 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en koelvermogen. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem moet ongeveer 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Hoeselt. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie