Airco Installatie Kortessem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Kortessem zorgt voor een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl bieden wij vakkundige tips en adviezen over de diverse soorten systemen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien faciliteren we contactgegevens van geschikte installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Kortessem

Het Belgische klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Kortessem. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kortessem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je probleemloos betrouwbare installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-kortessem-3720

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Kortessem (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installateurs kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Kortessem (gemeente Kortessem, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Herstappe, Tongeren, Zutendaal, Maaseik, Oudsbergen.

NaamAdresPostcodePlaats
A-AircoolMersenhovenstraat 613720Kortessem
KlimatimKempenseweg 793690Zutendaal
Martens PMaastrichtersteenweg 323680Maaseik
Schema met airco montagebedrijven Kortessem vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit velerlei soorten producten die men kan installeren. In het volgende overzicht lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Kortessem: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kortessem: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Koeltechniek.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Kortessem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kortessem liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het bijgaande overzicht check je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kortessem. De getoonde tarieven zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeToelichtingInvestering
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €2010
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €2965
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1110 – €2245
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €415 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €635
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Kortessem.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomer en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Kortessem. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Ook moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €295 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem gebruikt circa 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Kortessem. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie