Airco Installatie Maaseik

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2022? De juiste airco kopen in Maaseik kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs check je praktische info over de beste soorten systemen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien tref je contact- en adresgegevens van erkende installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Maaseik

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Maaseik. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Maaseik voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij snel erkende vakmannen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-maaseik-3680

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Maaseik (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Maaseik (gemeente Maaseik, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oudsbergen, As, Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Maasmechelen.

NaamAdresPostcodePlaats
Martens PMaastrichtersteenweg 323680Maaseik
Erro HeatingIndustrieweg Noord 11063660Opglabbeek
RML VERWARMING & SANITAIRRijksweg 92 Bus13650Dilsen – Stokkem
Tabel met airco montagebedrijven Maaseik vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden meerdere producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco Offertes.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Maaseik: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Maaseik: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Maaseik.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Maaseik lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de lijst hieronder geven wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Maaseik. De prijzen zijn exclusief het onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingInvestering
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €1950
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €2925
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1200 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €375 – €810
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €615
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Maaseik.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Maaseik. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten bestaat uit vele onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op plusminus €95 tot €305 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de kleine modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Maaseik. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie