Airco Installatie Kinrooi

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? De juiste airco kopen in Kinrooi draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Via onze adviseurs lees je uitgebreide tips en informatie over de velerlei type toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Mede bekijk je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kinrooi

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Kinrooi. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kinrooi voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel & eenvoudig vakbekwame monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-kinrooi-3640

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Kinrooi (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Kinrooi (gemeente Kinrooi, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Maasmechelen, Lanaken, Genk, Diepenbeek, Beringen.

FirmaAdresPostcodePlaats
Klik KoeltechniekenPauwengraaf 1233630Eisden
AR KlimaHoenderbroekstraat 483620Lanaken
ACTechnicsTweede Carabinierslaan 1243620Veldwezelt
Tabel met airco montagebedrijven Kinrooi vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden veel verschillende soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Kinrooi: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kinrooi: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Kinrooi.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Kinrooi variëren enorm. De totale kosten variëren per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel check jij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kinrooi. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingKosten
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1175 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2970
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1190 – €2230
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€370 – €830
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €200 – €625
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Kinrooi.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een extreme heet huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco installeren door een professionele installateur in Kinrooi. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een duurzamere manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te dealen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €80 tot €265 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd bij benadering 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Kinrooi. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie