Airco Installatie Lanaken

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Lanaken zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op dit portaal tref je uitgebreide tips en informatie over de verscheidene soorten producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lanaken

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Lanaken. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Lanaken voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website vind je snel en simpel bekwame installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-lanaken-3620

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Lanaken (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Tevens zorgen zij voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Lanaken (gemeente Lanaken, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Genk, Diepenbeek, Beringen, Alken, Lummen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten modellen die je kunt toepassen. In onderstaande tekst lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Lanaken: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lanaken: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Lanaken.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoren en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Lanaken kunnen flink uiteen lopen. De kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel lees je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Lanaken. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1220 – €2050
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2975
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1135 – €2285
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €435 – €890
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€205 – €620
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Lanaken.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco monteren door een betrouwbare installateur in Lanaken. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. een aantal posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €260 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van populaire merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Lanaken. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie