Airco Installatie Bergen

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Bergen kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal bekijk je belangrijke tips en info over de verschillende soorten systemen en een handig keuzeadvies. Bovendien lees je adressen van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Bergen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Bergen. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Bergen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website tref jij eenvoudig erkende vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-bergen-1861

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Bergen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Bergen (gemeente Bergen Noord-Holland, provincie Noord-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Driehuizen, Zuidschermer, Grootschermer, Oterleek, Stompetoren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit diverse units die mogelijk interessant zijn. Bijgaand kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco Offertes.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Ook is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Bergen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Bergen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Kleinste airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Bergen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Bergen zijn heel divers. De onkosten zijn weer anders per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het overzicht hieronder geven we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Bergen. Deze prijsindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €1975
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2185 – €2925
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1135 – €2220
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€370 – €860
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €155 – €640
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Bergen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een hete woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airco monteren door een betrouwbare installateur in Bergen. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse posten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van €90 tot €255 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem vraagt grofweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Bergen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie