Airco Installatie Overwinden

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? Een airco kopen in Overwinden resulteert in een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal bekijk je belangrijke tips over de verschillende soorten oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens lees je gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Overwinden

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Overwinden. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Overwinden voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij zonder gedoe vakbekwame monteurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-overwinden-3400

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Overwinden (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Overwinden (gemeente Landen, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Neerwinden, Laar, Ezemaal, Eliksem, Meensel-Kiezegem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Er bestaan velerlei soorten modellen die je kunt toepassen. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Overwinden: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Overwinden: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Overwinden.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Overwinden liggen nogal uiteen. De onkosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht check jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Overwinden. De getoonde tarieven zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingKosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1170 – €2050
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2170 – €2905
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1105 – €2280
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€175 – €690
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Overwinden.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airco installeren door een betrouwbare installateur in Overwinden. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. een aantal bouwstenen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €260 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet rond de 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Overwinden. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt o.a. naar compressor, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie