Airco Installatie Meensel-Kiezegem

Zoek je extra verkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Meensel-Kiezegem draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal lees je nuttige tips en informatie over de beste soorten producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Verder vind je contactgegevens van erkende installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Meensel-Kiezegem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Meensel-Kiezegem. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Meensel-Kiezegem voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk jij zonder gedoe de beste monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-meensel-kiezegem-3391

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Meensel-Kiezegem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Meensel-Kiezegem (gemeente Tielt-Winge, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Tielt, Sint-Joris-Winge, Houwaart, Attenrode, Kapellen.

NaamAdresPostcodePlaats
VDG TechniekenTiensesteenweg 893390Sint-Joris-Winge
Willy DevroyeVengerstraat 543360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
Opsomming met airco montagebedrijven Meensel-Kiezegem vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. We kennen allerlei producten die kunnen worden geplaatst. Bijgaand vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Meensel-Kiezegem: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Meensel-Kiezegem: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Meensel-Kiezegem.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Meensel-Kiezegem lopen zeer uiteen. De totale kosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de lijst hieronder verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Meensel-Kiezegem. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1185 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2210 – €2900
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1185 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €365 – €895
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €190 – €700
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Meensel-Kiezegem.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een extreme heet huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Meensel-Kiezegem. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt vastgesteld door vele aspecten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als resultaat een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €280 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco verschilt per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt rond de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Meensel-Kiezegem. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt bijv. naar condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie