Airco Installatie Sint-Joris-Winge

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Sint-Joris-Winge biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina faciliteren we belangrijke informatie over de verschillende soorten modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede tref je adres- en contactgegevens van regionale specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint-Joris-Winge

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Sint-Joris-Winge. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Sint-Joris-Winge voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel en simpel betrouwbare montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-sint-joris-winge-3390

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Sint-Joris-Winge (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Sint-Joris-Winge (gemeente Tielt-Winge, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Houwaart, Attenrode, Kapellen, Bunsbeek, Willebringen.

FirmaAdresPostcodePlaats
VDG TechniekenTiensesteenweg 893390Sint-Joris-Winge
Willy DevroyeVengerstraat 543360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
Gegevens van airco montagebedrijven Sint-Joris-Winge vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn meerdere systemen die men kan installeren. In onderstaande tekst vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Sint-Joris-Winge: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Sint-Joris-Winge: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Sint-Joris-Winge.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Sint-Joris-Winge lopen zeer uiteen. De onkosten wisselen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de vergelijker hieronder tref je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Sint-Joris-Winge. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1225 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2180 – €2995
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1160 – €2265
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €405 – €865
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€235 – €615
Lijst met de kosten van aannemers airconditioning in Sint-Joris-Winge.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een professionele installateur in Sint-Joris-Winge. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs hangt af van vele posten. Je begint met het advies, de airco en de kosten van de installatie. Daarnaast het periodieke onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van €70 tot €280 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem gebruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Sint-Joris-Winge. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie