Airco Installatie Bunsbeek

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Bunsbeek levert een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal verstrekken wij nuttige informatie over de velerlei type toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder verzamel je adressen van geschikte installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Bunsbeek

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Bunsbeek. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Bunsbeek voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij binnen no-time vakbekwame montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-bunsbeek-3380

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Bunsbeek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Bunsbeek (gemeente Glabbeek, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Willebringen, Vertrijk, Roosbeek, Neervelp, Kerkom.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vergelijk de populairste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Bunsbeek: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Bunsbeek: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Bunsbeek.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco juli 2024 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Bunsbeek liggen nogal uiteen. De kosten kunnen afwijken per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel geven we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Bunsbeek. De kosten zijn excl. onderhoud, vullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingTarieven
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1240 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2195 – €2980
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1135 – €2300
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €410 – €845
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €185 – €650
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Bunsbeek.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Bunsbeek. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs komt tot stand door velerlei bouwstenen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan een €90 tot €250 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware modellen zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem rekent bij benadering 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Bunsbeek. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist inspecteert o.a. expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie