Airco Installatie Willebringen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Willebringen draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal tref je nuttige informatie over de meest gebruikte soorten systemen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens lees je gegevens van lokale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Willebringen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Willebringen. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Willebringen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij eenvoudig geschikte vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-willebringen-3370

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Willebringen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatie experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna bekijk je showrooms en airco monteurs in Willebringen (gemeente Boutersem, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Vertrijk, Roosbeek, Neervelp, Kerkom, Opvelp.

NaamAdresPostcodePlaats
CalorecKasteelstraat 21 A3360Korbeek-Lo
Varia TechnicsWeterbeekstraat 28A3360Lovenjoel
MD-Technics BVBABruulstraat 2A3360Lovenjoel
Schema met airco montagebedrijven Willebringen vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Check de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden diverse soorten modellen die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Willebringen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Willebringen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Willebringen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en scholen.

Goedkoopste airco juni 2022 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Willebringen zijn nogal verschillend. De kosten wisselen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst hieronder tref je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Willebringen. Deze prijsindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €1965
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2225 – €2920
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1110 – €2215
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €380 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€165 – €660
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Willebringen.

Top-10 merken juni 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is aan te zetten middels een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco installeren door een vakkundige installateur in Willebringen. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt bepaald door een aantal onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en dus een hogere energierekening. Denk dan aan een €75 tot €315 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van a-merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem moet ongeveer 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Willebringen. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie