Klimaatregeling en Klimaatbeheersing

De meest bekende manier van koeling is door gebruikmaking van een air conditioner ofwel klimaatregeling. Gebouwen gaan massaal over op airconditioning, zodat er dag in, dag uit een aangename temperatuur kan worden gecreëerd. De airco units beschikken meestal over voldoende capaciteit om één of meerdere ruimtes in een pand van koeling te voorzien. Vooral kantoren en winkels ontdekken de airconditioners.

Waarom is een goede klimaatregeling belangrijk?

We staan er niet altijd bij stil, maar het klimaat heeft een grote invloed op onze gemoedstoestand en ons welzijn. Het juiste klimaat in een ruimte bepaalt of we optimaal kunnen functioneren en of we ons goed voelen. Actief bezig zijn, een hoge productiviteit, lekker in ons vel zitten, het wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de atmosfeer in een ruimte. Koeling via airconditioning is bijna niet meer weg te denken. Zowel in het dagelijks leven als op het werk niet. Een airco zorgt ervoor dat we ons fijn voelen in de ruimte waarin we ons bevinden. Beschikt u nog niet over koeling, teweeggebracht door een airco in uw bedrijf? Vraag dan vandaag nog offertes aan. Binnen 48 uur ontvangt u alle informatie over koeling in uw mailbox.

Koeling en verwarming voor optimale klimaatbeheersing

Vele airconditioning systemen zijn tegenwoordig uitgerust met een warmtepomp. Dit heeft als voordeel dat de airco niet alleen voor koeling kan zorgen, maar tevens heel voordelig de ruimte kan verwarmen. U kunt de werkomgeving zodoende aanpassen aan uw wensen op koude en warmte. Daarnaast beschikt een airco over nog twee belangrijke voordelen. Voordeel één is het zuiveren van de lucht. Stof, pollen en andere allergenen worden uit de lucht gehaald, gefilterd en naar buiten afgevoerd, terwijl frisse buitenlucht naar binnen wordt gebracht. Voordeel twee is de luchtvochtigheid. Een airco zorgt voor de juiste luchtvochtigheid, waardoor gezondheidsklachten worden voorkomen. Kortom, u kunt met de juiste klimaatbeheersing zorgen voor verwarming, koeling en een gezond werkklimaat. Airconditioning draagt bij aan een schone omgeving.

Welke soorten klimaatsystemen zijn er?

Er wordt onderscheid gemaakt in vaste airco modellen en self-contained airco’s. Bij het split model bestaat de airco uit een binnen- en buitendeel. De binnenunit zorgt voor koeling en het buitendeel voert de warmte af. Bij self-contained airconditioners bestaat het systeem uit één geheel. De warmte wordt dan met een luchtslang of via kanalen afgevoerd. Een airco met koeling kan elke ruimte perfect op de gewenste temperatuur brengen, tevens tijdens zeer warme perioden. Voorwaarde is wel dat de airconditioner op de juiste manier wordt aangesloten. Wanneer er namelijk te weinig verse lucht in een ruimte wordt gebracht, wordt steeds weer dezelfde lucht gebruikt waaraan warmte wordt onttrokken. Omdat ook ramen en deuren dicht gehouden worden, kan dit resulteren in het zogeheten ‘sick building syndroom’. Hier zit u als werkgever vast niet op te wachten.