Vaste Airco

Zou u in de zomer willen genieten van een heerlijk en aangenaam klimaat in huis? Dan is een airco thuis wat voor u. Met een airco in uw huis worden zowel de temperatuur als de vochtigheidsgraad op een comfortabel niveau gehouden. Zo kunt u tijdens de warmere zomerdagen ongestoord uw dagelijkse werkzaamheden blijven uitvoeren en genieten van een koele, rustige nachtrust. Een airco thuis is een investering in uw eigen comfort!

Vast airco systeem in huis

Als u de beslissing heeft genomen om airconditioning aan te schaffen voor thuis, heeft u de keuze uit een mobiele of een vaste airco. De vaste airco is de meest stille en de meest zuinige optie. Dit is een splitsysteem dat bestaat uit één of meerdere binnen units en een buiten unit. Met een multi-split airconditioner worden er meerdere binnen units aangesloten op een buiten unit, zodat meerdere ruimtes in uw woning gekoeld kunnen worden. Omdat één van de units buiten wordt geplaatst, is dit systeem een stuk stiller dan mobiele airco’s. Aircorevolutie.nl werkt enkel met kwalitatieve installateurs die uitsluitend populaire en erkende merken monteren in uw woning. Zij installeren uw vaste airco thuis en zorgen voor een perfecte werking van het systeem (tevens voor garantie en onderhoud).

De vaste binnenunit

De binnen airco units zorgen in een ruimte voor luchtcirculatie. Het is het deel dat in één of meerdere ruimtes van het pand de luchtstroom reguleert. Deze units zijn in verschillende vormen en afmeting te verkrijgen. Hierbij kunt u denken aan een plafond- of wandmodel, maar ook de raammodellen en de mobiele, verplaatsbare airco apparaten behoren tot deze groep. In sommige gevallen zorgen deze airco units tevens voor het optimaliseren en filteren van de luchtkwaliteit. Wie kiest voor een wandunit in plaats van een ingebouwd kanaal kan bovendien kiezen voor een schitterend design, omdat het oog tegenwoordig ook wat wil.

De vaste buitenunit

De buiten airco units zorgen ervoor dat de vervuilde, warme lucht naar buiten wordt afgevoerd en de verse, frisse lucht weer naar binnen wordt aangevoerd. De units worden in de meeste gevallen geplaatst tegen de buitenmuur en zijn vaak groter dan de binnenunit, omdat zij de circulatie op gang moeten houden en daardoor veel lucht moeten verplaatsen. De buitengedeeltes kunnen, afhankelijk van het luchtcirculatie vermogen, met gemak één of zelfs meerdere binnenunits geleiden.

Meest populaire vaste airconditioner

De vaste split airco units zijn de meest voorkomende airconditioners. Dit type airconditioning is een goede oplossing wanneer u uw klimaat in uw bedrijf of in de woning echt goed geregeld wilt hebben. Dit model heeft aan de buitenzijde een afzonderlijke eenheid waar de lucht wordt aangezogen via een ventilator. Bij grote ruimtes kunnen meerdere buiten units worden geïnstalleerd aan het systeem. Het binnen gedeelte van de vaste airco kan uit meerdere delen bestaan die met het betreffende buitengedeelte zijn verbonden. Installatietechnisch en economisch gezien, geeft dit een aanzienlijk voordeel. Wanneer er meer dan één binnenunit op een buitenunit wordt aangesloten, spreken we van vaststaande multi-split airco-systemen. Het koelsysteem is daarnaast ook nog eens prima uit te breiden, waardoor meerder ruimtes binnen het gebouw of het huis tegelijkertijd kunnen worden gekoeld.