Airco Installatie Bonheiden

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Bonheiden resulteert in een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs bekijk je handige tips en adviezen over de verscheidene type oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien faciliteren we adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Bonheiden

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Bonheiden. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Bonheiden voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je probleemloos goede vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-bonheiden-2820

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Bonheiden (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem inregelen. Verder zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Bonheiden (gemeente Bonheiden, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Mechelen, Edegem, Mortsel, Aartselaar, Schelle.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Storms RenéDonkerstraat 502820Rijmenam
VerschuerenEikendreef 62820Bonheiden
Frigotec CoolingMuizensteenweg 732820Bonheiden
Schema met airco montagebedrijven Bonheiden vergelijken

Extra koeling in huis?

Bekijk de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan velerlei soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor thuis.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Bonheiden: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Bonheiden: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Stilste airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Bonheiden.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Bonheiden zijn heel divers. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Bonheiden. Deze kostenindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2040
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2200 – €2925
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1135 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€425 – €815
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €620
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Bonheiden.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg heet huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airco installeren door een professionele installateur in Bonheiden. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van plusminus €70 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem vraagt bij benadering 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Bonheiden. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De vakman inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie