Airco Installatie Dedemsvaart

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Dedemsvaart draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl lees je nuttige informatie over de diverse soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens check je adressen van plaatselijke installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in de woning installeren regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Dedemsvaart

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Dedemsvaart. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Dedemsvaart voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je snel bekwame vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-dedemsvaart-7701

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Dedemsvaart (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem samenstellen. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In de tabel hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Dedemsvaart (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Brucht, Bruchterveld, Kloosterhaar, Sibculo, Mariënberg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden velerlei soorten units die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Dedemsvaart: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Dedemsvaart: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: MV-systemen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Dedemsvaart.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een verwarming. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Dedemsvaart zijn heel divers. De aanschafprijzen kunnen afwijken per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel geven we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Dedemsvaart. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, navullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €2040
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2150 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2225
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €380 – €840
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€155 – €670
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Dedemsvaart.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Dedemsvaart. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door meerdere posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Verder noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met gemiddelde €70 tot €285 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Dedemsvaart. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt bijv. naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie