AIRCO INSTALLATIE Provincie Overijssel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Overijssel biedt een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina check je bruikbare tips over de verschillende soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder faciliteren we gegevens van regionale installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in de woning installeren kan al vanaf €1.300,00.

Airco laten plaatsen in Overijssel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Overijssel. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Overijssel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij snel bekwame installateurs. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?. 
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
Bekijk ook de mogelijkheden in DeventerHellendoornRijssen-HoltenHof van TwenteHaaksbergenEnschedeHengeloOldenzaalDinkellandAlmeloBorneWierdenTubbergenTwenterandDalfsenOmmenHardenbergStaphorstZwolleZwartewaterlandRaalteOlst-WijheKampenSteenwijkerland.

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn verscheidene apparaten die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Overijssel: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Overijssel: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Split airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Overijssel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Overijssel laten een grote variatie zien. De onkosten variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het schema hierna vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Overijssel. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelBeschrijvingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1205 – €2005
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2965
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1200 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €445 – €830
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€190 – €700
Tabel met de prijzen van airconditioning in Overijssel.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een erkende installateur in Overijssel. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. vele bouwstenen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €85 tot €300 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Overijssel. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.