Airco Installatie Steenwijkerland

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Steenwijkerland zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze website check je concrete info over de beste soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede lees je adres- en contactgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Steenwijkerland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Steenwijkerland. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Steenwijkerland voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je probleemloos bekwame vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-steenwijkerland-8343

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Steenwijkerland (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Voorts staan ze open voor onderhoud en service. In de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Steenwijkerland (gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Urk, Noordoostpolder, Kampen, Dronten, Lelystad.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de beste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen verscheidene units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Steenwijkerland: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Steenwijkerland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Aankooptips.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Steenwijkerland.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Steenwijkerland lopen zeer uiteen. De onkosten verschillen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de vergelijker hieronder lees je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Steenwijkerland. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1245 – €1965
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2185 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2215
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €860
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€245 – €615
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Steenwijkerland.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Steenwijkerland. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Ook krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €75 tot €255 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van de bekende merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent rond de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Steenwijkerland. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie