Airco Installatie Lelystad

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Lelystad draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we nuttige tips over de beste toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je contact- en adresgegevens van erkende montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Lelystad

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Lelystad. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lelystad voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij binnen no-time ervaren monteurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-lelystad-8225

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Lelystad (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installatie experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je showrooms en airco monteurs in Lelystad (gemeente Lelystad, provincie Flevoland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Heerde, Epe, Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Solide KoeltechniekHorst 10 378225LRLelystad
Glucon Klimaatbeheersing BVDennenweg 78172AHVaassen
Stillewagt KoeltechniekVicarieweg 58171CGVaassen
Lijst met airco montagebedrijven Lelystad vergelijken

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen diverse apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hieronder behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Lelystad: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lelystad: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezevind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Luchtbeheersing.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Lelystad.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco november 2021 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Lelystad liggen nogal uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het koelvermogen prijsbepalend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgesloten overzicht tref jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Lelystad. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, reinigen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingTarieven
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1180 – €2020
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2995
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1175 – €2225
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€435 – €820
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€230 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Lelystad.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Lelystad. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs komt tot stand door vele onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als gevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €85 tot €290 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van marktleiders als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem vraagt circa 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Lelystad. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. compressor, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie