Airco Installatie Heerde

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Heerde draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze website tref je praktische tips over de verscheidene type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens faciliteren we adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Heerde

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Heerde. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Heerde voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel & eenvoudig bekwame vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-heerde-8181

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Heerde (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem maken. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Heerde (gemeente Heerde, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Epe, Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek, Elburg.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Glucon Klimaatbeheersing BVDennenweg 78172AHVaassen
Stillewagt KoeltechniekVicarieweg 58171CGVaassen
Doorgeest KoeltechniekL.J. Costerstraat 258141GNHeino
Adresgegevens van airco montagebedrijven Heerde vergelijken

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. We kennen velerlei soorten uitvoeringen die je kunt toepassen. Hierna bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Heerde: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Heerde: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Heerde.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Heerde zijn heel divers. De kosten variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het schema hierna tref jij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Heerde. De getoonde kosten zijn excl. onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1225 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2130 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1155 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€440 – €825
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €660
Tabel met de prijzen van airconditioning in Heerde.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airco monteren door een professionele installateur in Heerde. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs komt tot stand door een aantal bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Tevens heb je te dealen met een grotere stroomvraag en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €95 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van a-merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet rond de 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Heerde. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie