Airco Installatie Raalte

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Raalte kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl tref je nuttige informatie over de verscheidene type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens lees je contactgegevens van lokale installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Raalte

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Raalte. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Raalte voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij razendsnel erkende installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-raalte-8101

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Raalte (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Raalte (gemeente Raalte, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BK-Binnenklimaat BVKoeleweg 118096RLOldebroek
Post AircoVoskuilerdijk 558094PVHattemerbroek
West Koeltechniek BV VanSpoorstraat 78084HWt Harde
Adresgegevens van airco montagebedrijven Raalte vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan allerlei modellen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Raalte: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Raalte: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Koeltechniek.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Raalte.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Raalte zijn heel divers. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna vind je een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Raalte. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, navullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2015
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2155 – €2965
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1110 – €2235
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €420 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €670
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Raalte.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een professionele installateur in Raalte. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door diverse factoren. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Verder krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van een €80 tot €270 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt ruwweg 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Raalte. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. condensor, verdamper, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie