Airco Installatie Hattem

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hattem draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verstrekken wij goede info over de meest gebruikte soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens verstrekken wij de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hattem

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hattem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Hattem voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij probleemloos vakbekwame vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-hattem-8051

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Hattem (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. Hieronder in de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Hattem (gemeente Hattem, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zwolle, De Wolden, Staphorst, Meppel, Hoogeveen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan velerlei soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Hattem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hattem: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Hattem.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Hattem variëren enorm. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder check je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Hattem. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2920
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1140 – €2265
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €425 – €885
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €620
Schema met de kosten van airconditioning in Hattem.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval de airco monteren door een erkende installateur in Hattem. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €85 tot €295 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware systemen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd rond de 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hattem. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie