Airco Installatie Wânswert

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Wânswert biedt een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verzamel je concrete tips en adviezen over de diverse type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien verzamel je gegevens van erkende installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Wânswert

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wânswert. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Wânswert voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij binnen no-time populaire monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-wanswert-9178

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Wânswert (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Voorts zorgen zij voor onderhoud en service. In het onderstaande schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Wânswert (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Jislum, Lichtaard, Reitsum, Ginnum, Hegebeintum.

NaamAdresPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Schema met airco montagebedrijven Wânswert vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit meerdere producten die je kunt kiezen. Hierna behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Wânswert: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Wânswert: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Wânswert.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een beheersbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Wânswert zijn heel divers. De tarieven zijn weer anders per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het schema hierna vind jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Wânswert. De kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1190 – €1950
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2225 – €2990
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1120 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €390 – €830
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €240 – €685
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Wânswert.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Wânswert. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs komt tot stand door velerlei onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan €75 tot €300 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van marktleiders als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem moet rond de 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Wânswert. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt naar onderdelen als expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie