Airco Installatie Ginnum

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Ginnum levert extra verkoeling thuis of op kantoor. Op dit portaal bieden wij goede info over de diverse soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens lees je gegevens van erkende monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ginnum

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Ginnum. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Ginnum voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website zoek je eenvoudig ervaren installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-ginnum-9174

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Ginnum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem maken. Voorts dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In de lijst hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Ginnum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Hegebeintum, Ferwert, Blije, Buren, Nes.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Tabel met airco montagebedrijven Ginnum vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Check de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Er zijn diverse units die mogelijk interessant zijn. Hierna tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ginnum: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ginnum: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: ISDE airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Ginnum.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Ginnum liggen nogal uiteen. De onkosten verschillen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder geven we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Ginnum. De prijzen zijn zonder het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €1970
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2225 – €2945
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1155 – €2260
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €800
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€220 – €670
Tabel met de kosten van airconditioning in Ginnum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een STEK installateur in Ginnum. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Denk dan aan plusminus €75 tot €255 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt plusminus 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Ginnum. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De vakman checkt o.a. verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie