Airco Installatie Ferwert

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Ferwert draagt bij aan extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina faciliteren we uitgebreide info over de meest gebruikte soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens verzamel je adres- en contactgegevens van erkende monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Ferwert

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ferwert. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Ferwert voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina check jij binnen no-time geschikte monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-ferwert-9172

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Ferwert (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem maken. Verder regelen ze het onderhoud en afvullen. In het onderstaande schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Ferwert (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Blije, Buren, Nes, Ballum, Hollum.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Contactgegevens van airco montagebedrijven Ferwert vergelijken

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen verscheidene units die mogelijk interessant zijn. Bijgaand lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Ferwert: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ferwert: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Ferwert.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Ferwert laten een grote variatie zien. De prijzen zijn weer anders per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het koelvermogen essentieel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht tref je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Ferwert. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €1980
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2195 – €2925
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2300
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €405 – €835
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€250 – €625
Tabel met de tarieven van airconditioning in Ferwert.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een goede installateur in Ferwert. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Vergeet niet het standaard onderhoud. Daarnaast noemen we nog een grotere stroomvraag met als gevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met €95 tot €260 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd plusminus 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Ferwert. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie